Goesting

Goesting

Goesting is een Vlaamse term en betekent 'smaak, lust en ambitie'. Dit zijn de ingrediënten waarmee wij onze trainingen maken én waarmee uw team een training met Goesting weer verlaat. Goesting geeft nieuwe energie, inspiratie en een frisse blik op het functioneren van uw team.

Terug naar de natuur

We werken vaak dagelijks in dezelfde omgeving in het vertrouwde kantoor met dezelfde collega's. Vaste patronen slijten er dan vaak in. We willen graag aardig zijn en gevonden worden. We denken de ander te kennen en vullen vaak al in wat hij of zij denkt. Voor je het weet zit je in een stroom waar je nauwelijks nog vanaf wijkt. Met Goesting gaan we daarom letterlijk en figuurlijk terug naar de natuur. We stappen de buitenlucht in en brengen uw team in een nieuwe, uitdagende situatie. Want wij geloven dat alleen dan verandering mogelijk is: niet door 'go with the flow', maar door te varen tegen de stroom in, te fietsen met flinke tegenwind en door conflicten niet uit de weg te gaan. Weerstand grijpen we juist aan als een mooie kans op persoonlijke groei.

Goesting maakt trainingen op maat voor elk team, groot en klein. Afhankelijk van de groep, de wensen en de thema's waaraan uw team wilt werken maken wij een uitdagende training die uw team op een leuke manier uit hun comfortzone haalt. Tijdens een training komen individuele talenten bovendrijven en wordt duidelijk waar er nog ruimte is voor verbetering. De uiteindelijke resultaten kunnen dus nét wat anders zijn dan van te voren beoogd: omdat we tijdens de training belangrijke inzichten hebben opgedaan.

Dit is allemaal niet enkel bedoeld om een leuke en spannende dag te beleven. Deze inzichten moeten ook beklijven. Goesting inspireert met haar trainingen daarom om teams ook op lange termijn een verandering mee te geven.

Bouwstenen voor een topteam

Een training van Goesting heeft altijd een specifiek doel. We werken volgens de Piramide van Lencioni  die er vanuit gaat dat elk team succesvol kan zijn als aan vijf voorwaarden is voldaan: vertrouwen, betrokkenheid, conflict/harmonie, verantwoordelijkheid en resultaat. Als deze vijf bouwstenen goed in balans zijn functioneert je team goed. Is er een disbalans, dan zul je dat merken aan je resultaat. Tijdens een oefening onderzoeken we daarom de verschillende onderdelen van deze piramide. Is er genoeg betrokkenheid? Hoe worden problemen en conflicten bekeken? Durven mensen lef en vertrouwen te tonen in een productieve interactie? Welke leiderschapskwaliteiten zijn aanwezig? Kent men elkaar eigenlijk wel echt? Heerst er een cultuur van aannames waardoor je kansen laat schieten, of durft men in mogelijkheden te denken en problemen eens anders op te lossen dan anders?

Een andere licht schijnen op bestaande structuren zorgt voor nuttige inzichten. De bouwstenen voor een topteam zitten vaak al in de organisatie, wij hoeven ze er alleen nog maar uit te halen. Met praktische oefeningen maken we mensen bewust van hun eigen gedrag en dat van een ander. Omdat men uit de vertrouwde omgeving weg is kunnen de teamleden elkaar ook aanspreken op dat gedrag. Zo gaat het team na een training sterker en meer verbonden naar huis, en is de basis voor een positieve en duurzame gedragsverandering gelegd. 

 

Wij danken onderstaande bedrijven voor het vertrouwen in Goesting:

ABN Amro, Abbott, Accenture, Acta Juri Groep, Akzo Nobel, Allen & Overy, AlpInvest, APG, Arjan van Dijk Groep, Bouwend Nederland, British American Tobacco, Business Lease, Cargill, Ceva Logistics, Ciba Vision, CNB, Crédit Agricole, Danieli Corus, Danone, Deloitte, Dobotex, Draka Holding, DTSA, Eli Lilly, Endemol International, Erasmus MC, Essent, Euler Hermes, EuroCross, Fortis Investments, GE Equipment, GVB, Heineken, Hill & Knowlton, ING, Johnson Diversey, KNRM, het Koninklijk Huis, KPMG, KPN, KWS Infra BV, LeasePlan Nederland Corporation NV, Lexence NV, Mars Food, Mastercard, Match BV, Medtronic, Miele, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Ministerie van Verkeer en Waterstaat, Ministerie VWS, MSD, Mitel, NIBC, Novartis Pharma, Novo Nordisk, Numico Research, Nuon, Nutreco, Philips, PON, PWC, Procter & Gamble, Rabobank International, Redevco, Rexel, Royal Bank of Schotland (RBS), Sanoma, Schipper Noordam Advocaten, Shanks Nederland, Shell, Siemens, SigmaKalon, Stamicarbon, Swift Banking, Technip Benelux, Thermo Fisher Scientific, TMF, TNT Post, Tupperware, Unilever, Van Oord NV, Venture Productions, VION Ingredients, Wavin, Wyeth Consumer Healthcare, Yakult Europe

Harold Overmars (Head Corporate Events Aegon)

Al vele jaren maken wij gebruik van de diensten van Goesting. Ze denken creatief mee en kennen ons goed, mede hierdoor is er een goede aansluiting met de verschillende doelgroepen en strategie binnen Aegon. Veiligheid staat voorop bij Aegon en daar denkt Goesting goed in mee en adviseert daar waar nodig. Net als wij hebben ze oog voor detail en dat vinden we belangrijk. We horen altijd positieve berichten van onze medewerkers als we een teamdag met Goesting hebben gehad.

Wat ik zelf prettig vind, is dat Goesting met een klein team werkt. Je ziet dezelfde gezichten en we kennen elkaar, het team voelt zich echt verantwoordelijk voor het eindresultaat. Door deze manier van samenwerken zijn de lijnen kort en kunnen we snel dingen aanpassen of optimaliseren. Bij het organiseren van Events is het ideaal dat je bepaalde zaken in goede handen kan laten en daar geen zorgen over hoeft te maken, omdat je weet dat het goed zit. Goesting doet dat!!

Contact

Klanten login

Copyright 2021 - All rights reserved Goesting Events BV